Doorontwikkelen Regioportaal (Doc2Doc)

Via Doc2Doc kunnen aangesloten zorgverleners veilig relevante medische gegevens van hun patiënten inzien uit dossiers van Spaarne Gasthuis, Streeklab en Atalmedial. Naast huisartsen kunnen ook steeds meer apotheken en medisch specialisten hierop aansluiten.

Via MijnDoc.nu kan de patiënt zelf de benodigde toestemming hiervoor vastleggen. Ook hoeven patiënten straks maar een keer in te loggen om hun dossiers bij Spaarne Gasthuis en Rode Kruis Ziekenhuis te bekijken.

Medisch specialisten

Specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor mensen met een verstandelijke beperking hebben straks via het Regioportaal Doc2Doc veilig en gebruikersvriendelijk inzage in de relevante medische gegevens uit het Spaarne Gasthuis en labuitslagen voor een goede behandeling van hun cliënten. De specialisten ouderengeneeskunde van Amstelring zijn inmiddels aangesloten.

Apotheken

Ook steeds meer apotheken kunnen toegang krijgen tot het regioportaal. Doc2Doc biedt inzage in de labuitslagen (Cyberlab) en relevante gegevens van het Spaarne Gasthuis. We hebben gekeken welke selectie voor apotheken relevant is bij het verstrekken van medicatie en hiervoor een ‘apotheekfilter’ ontwikkeld. Apotheken van Haarlemmermeer zijn aangesloten, Haarlemse apotheken staan inmiddels op de planning.
Andere projecten en activiteiten