Kennissessie 1 Regionaal Digitaal Monitoren

Als vervolgstap op onze regionale visie digitaal monitoren organiseert Connect4Care dit najaar 3 kennissessies over digitaal monitoren. Op 1 september vond de eerste sessie plaats waarin 3 initiatieven uit de regio aan bod kwamen: dwaaldetectie en leefcirkels (Amstelring) en leefstijlmonitoring (Zorgbalans).


Dwaaldetectie
Marcel Kerkhoff sprak over de initiatieven dwaaldetectie en leefcirkels bij Amstelring. Bij dwaaldetectie is met een halszender – voorzien van Bluetooth Low Energy en multicontrollers – na te gaan waar een cliënt zich bevindt en krijgt een zorgverlener een (vooraf ingestelde) melding als dat wenselijk is. Bijvoorbeeld om te weten dat een cliënt naar buiten wandelt of zich buiten een bepaald gebied begeeft.

Leefcirkels
Het initiatief leefcirkels staat nog in de kinderschoenen en is een uitbreiding van het initiatief dwaaldetectie. Hierbij zorgt de halszender er ook voor dat deuren openen in gebieden waar een cliënt mag komen. Het uitgangspunt is om de leefruimte van elke bewoner zo vrij en zo groot mogelijk te laten zijn. Marcel vertelde over de positieve ervaringen, uitdagingen en inzichten.

Leefstijlmonitoring

Carmen van Egmond, projectmedewerker technologie in de zorg, presenteerde het initiatief leefstijlmonitoring bij Zorgbalans. Hierbij worden thuis bij de cliënt verschillende bewegingssensoren en een hartslag-bedsensor geplaatst. De sensoren geven bijvoorbeeld inzicht in de beweging in huis, dag- en nachtritme, slaap, toiletbezoek, keukenactiviteiten en dwaalgedrag van een cliënt. Carmen vertelde ons over de opbrengsten en uitdagingen voor een cliënt, mantelzorger en zorgmedewerker.

Terugkijken?
Bekijk de kennissessie digitaal monitoren – dwaaldetectie en leefstijlmonitoring

Tweede kennissessie over regionaal digitaal monitoren op 10 november
Op donderdag 10 november vindt van 9.00 tot 10.00 uur de tweede kennissessie plaats. Daarin komen onder andere de initiatieven Regionaal Telecoachingcentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis en Luchtbrug van het Spaarne Gasthuis aan bod. Wil je meedoen en heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan even contact met ons op. Graag tot dan!

Andere projecten en activiteiten