Terugkijken 3e Café Digitaal Monitoren

Op 23 februari 2023 vond het derde online café over digitaal monitoren plaats. Accountmanager Brechtje Pathuis van zorgcentrale Naast-ZCN vertelde ons over hun medisch servicecentrum, het grootste van Nederland. Het centrum biedt thuismonitoring en digitale ondersteuning van verpleegkundige zorg voor verpleeg- en thuiszorg en het ziekenhuis.


Het medische servicecentrum met vestigingen in Beilen, Varsseveld en Veldhoven heeft 240 medewerkers. De meesten zijn zorgprofessionals van helpende tot en met verpleegkundigen niveau 6 die bewust gekozen hebben voor het bieden van zorg op afstand, en zijn daarin gespecialiseerd. Dagelijks zijn er gemiddeld ± 1.800 alarmeringen, 500 beeldzorgcontacten en 1.000 dubbele medicatiecontroles. Per jaar > 450.000 triages en 3 miljoen bewakingen medicatie-uitgifte.

Integrale zorgoplossingen

Het servicecentrum ondersteunt bijvoorbeeld met integrale zorgoplossingen voor ziekenhuisverplaatste zorg, chronische zorg op afstand (hartfalen, COPD, diabetes, IBD) ondersteuning van hulp en zorg thuis (alarmering, sensoring, beeldzorg, medicatiecontrole, medicatie-uitgifte) en zorgcoördinatie en sparringpartner voor professionals (waaronder verpleegkundige triage, bereikbaarheidsvragen, zorgcoördinatie in de keten en samenwerking met de huisarts).

In het vragenrondje kwam onder meer de financiering en wie er verantwoordelijk is ter sprake. En welke verantwoordelijkheid heeft de patiënt zelf eigenlijk?Vervolgsessies vanuit hybride zorg

Dit jaar volgen nog meer online cafés. Dit keer breder ingestoken vanuit hybride zorg, waarvan digitaal monitoren deel uitmaakt. Over de precieze invulling informeren we jullie nog. Hybride zorg speelt een belangrijke rol in het Integraal Zorg Akkoord.
Andere projecten en activiteiten