Koppelingen

Beveiligde communicatie met zorgverleners en oplossingen in andere regio’s.

Connect4Care stimuleert het gemeenschappelijke gebruik van koppelingen. Daardoor kunnen we je een betere prijs bieden. Daarnaast bundelen we de kennis die we opdoen via de bestaande leveranciers en zorginstellingen. Zo realiseerden we een gemeenschappelijk beschikbare koppeling voor telefoniediensten.

Verbinding met GZN (Goedbeheerd ZorgNetwerk)

Connect4Care biedt een gekwalificeerd GZN aan. Dit betekent dat wij een verbinding met het LSP (Landelijk Schakelpunt) tot stand kunnen brengen. Deze moet dan wel GBZ (Goed Beheerd Zorgsysteem) gecertificeerd zijn. Een GBZ kan bijvoorbeeld een huisartsenpost, een apotheek of een ziekenhuis zijn. De certificering van de GBZ verloopt direct via VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie). Volgens de richtlijnen van VZVZ kan je GBZ-systeem alleen worden aangesloten via een GZN om te verbinden met het LSP-netwerk.

Koppeling met E-zorg

Via Connect4Care kun je een koppeling met het netwerk van E-zorg maken. Het E-zorgnetwerk zorgt ervoor dat je als zorgverlener in Nederland veilig toegang hebt tot de zorgtechnologie die je nodig hebt. Zo wordt het E-zorgnetwerk onder meer gebruikt voor toegang tot het huisarts- of apothekersinformatiesysteem, uitwisselen van receptberichten, dienstwaarneming, en Voice over IP (veilig telefoneren) en internet. Connect4Care biedt koppelingen met andere regionale zorgnetwerken, zoals Zorgring in Noord-Holland Noord en het MANZA-netwerk in en om Amsterdam. Hierdoor is beveiligde communicatie mogelijk naar zorgverleners in deze regio's.


Meer weten over ICT Infrastructuur?