22 - 01 - 2021

Nieuws Januari 2021

In deze nieuwsbrief:

• Werkconferentie AI 11 februari: wat zijn de kansen voor zorg in onze regio?
• Rondetafelgesprekken geslaagde aanpak
• H’app jij hem al?
• ‘Daar waar het werk gebeurt, moet de veiligheid zitten…’
• Agenda

Werkconferentie AI in de Zorg 11 februari

AI, wat zijn de kansen voor zorg in onze regio?

Wil je je basiskennis over AI vergroten? AI implementeren? Of handige tools om een businesscase voor AI te ontwikkelen? Op donderdag 11 februari vindt van 13.00 tot 16.15 uur de online werkconferentie Artificial Intelligence plaats die we samen met VBZ KAM organiseren. Het belooft een interessante middag te worden voor iedereen die werkt in de zorg: van zorgverlener, specialist, ICT’er tot HR-medewerker. Keynote-spreker Koen Hindriks, hoogleraar kunstmatige intelligentie aan de Vrije Universiteit Amsterdam opent de middag, daarna volgen 3 regionale voorbeelden uit de praktijk: AI bij Atalmedial, Digital Human Wendy (Deloitte, Omring) en Personeelsbehoud op een moderne manier (GGZ inGeest en Amstelring). Doe ook mee aan één van de 3 inspirerende workshops. We kijken uit naar je deelname.


Jaarplannen Programmaraad

Rondetafelgesprekken geslaagde aanpak

Waar in de voorgaande jaren de deelnemende zorgorganisaties aan de Programmaraad bijeenkwamen om de jaarplannen te bespreken, kozen we dit jaar voor een kleinere setting met online rondetafelgesprekken. We spraken afzonderlijk met huisartsenverenigingen, VVT-instellingen, ziekenhuizen, GGZ-, VG- en revalidatie-instellingen, en apotheken & laboratoria om ons werk en de plannen te toetsen. De kwaliteit van de gesprekken en betrokkenheid was hoog.

Naast overeenkomsten zien we ook verschillen en op sommige onderwerpen een andere dynamiek. Momenteel analyseren we alle uitkomsten, op basis daarvan ontwikkelen we de plannen voor 2021. De eerste inzichten en plannen delen we in februari met de betrokken partijen. Vrijdag 5 maart is er vervolgens een Programmaraadbijeenkomst. We zijn verheugd dat hierbij ook secretaris-generaal Erik Gerritsen van het ministerie van VWS aanwezig is.

NHZ Connected app

H’app jij hem al?

Supertrots op onze regio! Met gezamenlijke visie en noeste arbeid verbonden we in de laatste 4 maanden 1.600 zorgprofessionals van 16 zorgorganisaties via de NHZ Connected app. Nog eens 10 zorgorganisaties tonen ondertussen belangstelling. Naast een wie-is-wie-functie vind je in de app ook transmurale werkafspraken en een openbare sociale kaart met paramedici. De komende tijd blijft de app voorzien van nieuwe functionaliteiten. Ook sneller en makkelijker communiceren met andere zorgprofessionals in de regio? Sluit je aan en bekijk onze NHZ Connected app special.

Even voorstellen: Marten Reijneveld

‘Daar waar het werk gebeurt, moet de veiligheid zitten…’

Per 1 januari zijn Marten Reijneveld en Richard van der Linden van informatiebeveiligingdoejezo.nl onze security officers. Marten: ‘Samen met Richard ben ik verantwoordelijk voor het Information Security Management System (ISMS); de aanpak om je informatiebeveiliging op orde te houden binnen je organisatie. We maken beveiligingsrisico’s inzichtelijk en treffen maatregelen om de kans dat een risico optreedt of de impact ervan te verlagen. Connect4Care is NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd. Om de informatieveiligheid te borgen, voeren we daarom geregeld controles en interne audits uit: gaat alles zoals we bedacht hebben, leven we de maatregelen na, zijn risico’s veranderd, moeten we bijsturen, is het ISMS nog effectief etc. Ik ben verantwoordelijk voor het ISMS, maar uiteindelijk is iedereen binnen de organisatie verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging. Want daar waar het werk gebeurt, moet de veiligheid zitten.'

Agenda

1 februari

Bestuurlijke masterclass Privacy & Informatieveiligheid (samenwerking met SIGRA)

12 februari

Online werkconferentie AI in de Zorg

15 maart

Verdiepende module 1 Privacy & Informatieveiligheid 'ICT-contracten' (samenwerking met SIGRA)

Meer weten?
Volg ons op LinkedIn


Ander nieuws