02 - 04 - 2021

Nieuws Maart 2021

In deze nieuwsbrief:

• Heb jij vandaag al kennis gedeeld?
• Eind aan overtypen cliëntgegevens stap dichterbij
• Sylvia Veereschild versterkt team als technisch manager

Programmaraadbijeenkomst 5 maart

Heb jij vandaag al kennis gedeeld?

Tijdens de programmaraadbijeenkomst is het jaarplan voor 2021 gepresenteerd. Uit de eerdere rondetafelgesprekken blijkt dat er in onze regio honger is naar kennis delen en opbouwen. Met onze CoLab-activiteiten spelen we daar graag op in. Naast 4 kennissessies willen we dit jaar ook 3 kennisnetwerken opbouwen op het gebied van privacybescherming en informatieveiligheid, AI en architectuur. Secretaris-generaal Gerritsen van het ministerie van VWS was ook aanwezig. Hij prijst onze regio om het samen optrekken en leren, en wederzijds vertrouwen. Want alleen ga je sneller, maar samen komen we verder.

Daarnaast zijn mogelijke projecten gepresenteerd voor de programmalijnen digitale monitoring, zorgcoördinatie & capaciteitsmanagement, en data delen. Het Integraal Zorg Overzicht speelt daarbij een belangrijke rol. We kijken nu samen met de Programmaraad voor welke projecten en activiteiten we dit jaar coalities kunnen smeden. Wordt vervolgd.

Zivver Maatwerk

Eind aan overtypen cliëntgegevens stap dichterbij

Met Zivver kun je als zorgorganisatie veilig e-mailen en bestanden delen. Inmiddels ook vanuit Outlook en Gmail dankzij een plug-in. In het project Zivver Maatwerk breiden we de functionaliteiten de komende tijd verder uit voor de regio. Projectleider Cindy Koolhaas: ‘Er komt een regionaal adresboek en een integratie met het Regioportaal zodat je bijv. vanuit Doc2Doc direct Zivver kunt gebruiken. Daarnaast willen we het mogelijk maken dat je als praktijk je mailsysteem (Zivver) direct kunt koppelen met andere mailsystemen, zoals Zorgmail. Overtypen van cliëntgegevens is dan niet meer nodig. Hiervoor moet je praktijk wel NTA7516-proof zijn: voldoen aan de norm voor veilig mailen in de zorg.’

Even voorstellen

Sylvia Veereschild versterkt team als technisch managerZe is bevlogen, werkt al 3 decennia in de ICT, stond aan de wieg van de glasvezel-uitrol en tal van andere innovaties, en is uitgegroeid tot een specialist voor gegevensuitwisseling in de zorg: Sylvia Veereschild. Tot voor kort was zij leveranciersmanager bij MedMij. Wij zien Sylvia daarom als een grote aanwinst voor het team en onze regio.

Sylvia: ‘Als technisch manager bij Connect4Care geef ik strategisch advies, inspireer en verbind ik ICT-beheerders op het gebied van de infrastructuur voor gegevensuitwisseling. Daarnaast ben ik projectleider bij de Nederlandse AI Coalitie, ons actieteam kijkt bijvoorbeeld hoe we belemmeringen voor AI in de zorg kunnen wegnemen. De reden dat ik graag bij Connect4Care wil werken is dat we niet alleen praten over het centraal stellen van de cliënt, maar het ook daadwerkelijk doen. Heerlijk om weer met de poten in de klei te staan in een regio waar het gebeurt. Tot snel!’


Ander nieuws