Veilig Mailen

Zivver Mail

In de zorg heb je te maken met privacygevoelige informatie. De cliënt verwacht dat zorgorganisaties daarmee zorgvuldig omgaan. Zeker ook als het om e-mail gaat.

Met Zivver Mail kunnen zorgorganisaties veilig e-mailen en bestanden delen met andere behandelaren en hun cliënten. Deze manier van e-mailen voldoet aan de privacywet- en regelgeving en is gebruikersvriendelijk.

Hoe werkt Zivver Mail?

Zivver Mail versleutelt alle e-mails. Beveiligde berichten via Zivver Mail zijn voor elke ontvanger toegankelijk. Ook als de ontvanger geen account heeft. In dat geval stuurt Zivver Mail een code waarmee de ontvanger de e-mail kan openen. Software installeren of een account aanmaken is niet nodig. Je verstuurt het bericht eenvoudig via Outlook of een ander e-mailsysteem, desgewenst inclusief grote bestanden. Met Zivver Mail combineer je gebruiksgemak en optimale veiligheid.

‘Zivver Mail herkent en controleert gevoelige informatie en checkt of je de juiste geadresseerde hebt geselecteerd. Daarmee voorkom je dat je e-mail per abuis in verkeerde handen komt. Een veilig idee.’

Zivver NTA 7516 gecertificeerd

Als eerste leverancier voldoet Zivver aan NTA 7516: de norm voor veilig mailen in de zorg. Deze norm beschrijft aan welke randvoorwaarden je organisatie moet voldoen bij ad-hoc-communicatie van persoonlijke gezondheidsinformatie, waaronder e-mail. Gevoelige data kunnen zo veilig worden gedeeld en het gebruiksgemak voor zorgmedewerkers en cliënten vergroot.

De zorg maakt vaak gebruik van verschillende veilige mailsystemen. Bij zorgaanbieders die voldoen aan de NTA7516-norm is overtypen van cliëntgegevens uit verschillende systemen niet meer nodig en is informatie direct in het cliëntdossier te kopiëren. Zo gaan de administratieve lasten omlaag en blijft er meer tijd over voor echte zorg.

Binnenkort krijgt Zivver Mail een update, waaronder een extensie voor Google Chrome en integratie met Regioportaal.
Bekijk pagina doorontwikkelen Veilig mailen (ZIVVER)

Wil je ook Zivver Mail gebruiken?
Eerstelijnszorgverleners vullen hieronder het aanmeldformulier in.

Zorginstellingen kunnen zich hier aanmelden.

Heb je nog vragen? Stuur je vraag naar info@connect4care.nl


Eerstelijnzorgverlener

Aanmeldformulier ZIVVER Mail

De vergoeding (excl. BTW) bedraagt:
- Solo-licentie (1 gebruiker) - € 45 per jaar.
- Praktijkhouder 1ste lijn licentie (2 - 50 gebruikers) - € 133,56 per jaar.
*Wij nemen contact met u op voor het opstellen van een passende offerte.

Integratie Regioportaal Doc2Doc

* Binnenkort wordt het mogelijk om direct vanuit het Regioportaal Zivver op te starten. Zivver Mail neemt dan de patiëntgegevens (BSN en naam) direct over in de e-mail. Indien uw praktijk nog niet is aangemeld voor Doc2Doc, ontvangt u van ons een aanmeldformulier en dienstovereenkomst voor Doc2Doc.

Klik hier voor meer informatie over Doc2Doc

Doc2Doc is momenteel alleen beschikbaar voor huisartsen en apotheken.

Contactgevens praktijk

(Nummer waarop de praktijk de gehele dag bereikbaar is)
(Bijvoorbeeld het adres wanneer de praktijk over meerdere locaties beschikt)